Jump to Smart. 1.0. România Orașelor Inteligente

”Jump to Smart. 1.0. România Orașelor Inteligente” este evenimentul care se va desfășura în zilele de 12-13 iunie a.c., la București, în Sala Media a Teatrului Național București.

  • BUCURESTI - Sala Media a Teatrului Național București
  •    12 - 13 Iunie 2017

”Jump to Smart. 1.0. România Orașelor Inteligente” este evenimentul care se va desfășura în zilele de 12-13 iunie a.c., la București, în Sala Media a Teatrului Național București.

La conferință vor participa lideri ai administrației centrale și locale, firme de renume mondial din domeniul IT&C, reprezentanți BEI și BERD, alături de ambasadori de referință din Europa, Japonia și China.

Evenimentul va avea ca scop identificarea unor soluții integrate pentru viitorul inteligent al României, în următorii 10 ani. Astfel, Conferința Jump to Smart 1.0 își propune reducerea decalajelor de civilizație, economie, administrație, dintre România și țările dezvoltate ale lumii, printr-un ”salt” inteligent, tehnologic.

Conferința, organizată de ”Romania-smart.ro”,  este axată pe două secțiuni importante: ”Smart transportation & Energy” și ”Smart Administration & Financing”, la care vor participa factori de decizie din România, ce consideră că țara noastră poate deveni ”ONE OF THE SMARTEST COUNTRY from Europe!”

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municpiului București, Asociația Municipiilor din România, Asociația Orașelor din România și va fi deschis de intervenția video a Comisarului European Corina Crețu. La conferință, vor fi prezenți premierul Sorin Grindeanu,  Gabriela Firea, primarul Municipiului București, vicepremierul Grațiela Gavrilescu,  miniștrii Alexandru Petrescu și Alexandru Răzvan Cuc, primarii Robert Negoiță, Ilie Bolojan, Decebal Făgădău, George Scripcaru, Dan Tudorache, Constantin Toma, Cosmin Necula, Gheorghe Falcă, Arpad Andras Antal, precum și alți oficiali.

La eveniment va fi prezentă Excelența Sa, Stella RONNER-GRUBACIC, Ambasador al Regatului Ţărilor de Jos, dar și Brian FIELD, Special advisor on Urban Planning and Development BEI (Banca Europeană de Investiții).

Vor fi prezenți de asemenea, Bogdan Pușcaș, președintele ANAP, Adrian Ceparu (Asociația Experților în Achiziții Publice), Toma Cimpeanu (ANSSI), Gabriel Paslaru, președinte ARRP, Cosmin Șerbănescu, președintele Institutului de Control Intern din România, Serban Sturza, președintele Ordinului Arhitecților București, Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, George Anghel, APERO.

“Jump to Smart 1.0” va fi certificată “CO2 Neutral”, fiind prima conferință de acest fel din România. Determinarea amprentei de carbon se va face printr-o metodologie de calcul care are la bază standardele privind managementul carbonului. Vor fi luate în calcul emisiile generate la locul de desfășurare al evenimentului (consumul de energie electrică și apă, cantitatea de deșeuri etc). De asemenea, se vor estima emisiile care rezultă în urma activităților de transport și logistică (pentru organizatori și participanți), precum și cele generate de serviciile de cazare și de catering.

Partenerul oficial al conferinței este SAP România, lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri. Alți parteneri ai evenimentului sunt: Groupe Renault, partenerul GOLD al Conferintei, ENSURA [email protected], Telekom, ENGIE, Mastercard, Expert CO2, Red Point,  Ericsson, FNGCIMM, UBER, APERO.

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

Digital Divas 2021

Pentru ca ai libertatea de a-ti alege propriul drum, pentru ca ai energie si curaj, pentru ca esti un creator de frumos si pentru ca stii ca nu exista visuri prea mari. Pentru ca tu stii exact cine esti, vino alaturi de noi la o noua editie Digital Divas indrazneata, plina de inspiratie si informatii de top. Va fi o zi dedicata unei frumuseti libere, nonconformiste si curajoase.

Citește tot arrow_forward