Hour of code

Între 8 și 14 decembrie 2014 va avea loc online, în România și în restul lumii, Hour of Code (Ora de Programare), cel mai mare eveniment de educație din istorie.

  •    08 - 14 Decembrie 2014

Între 8 și 14 decembrie 2014 va avea loc online, în România și în restul lumii, Hour of Code (Ora de Programare), cel mai mare eveniment de educație din istorie. 

Este vorba despre cel mai interesant concep de eveniment, desfășurat online, care adună cele mai agere minți ale programatorilor din întreaga lume, cu vârste recomandate între 4 și 104 ani. 

Cu Hour of Code România, Code.org își propune să ajute la demistificarea conceptului că programarea sau tehnologia computerelor este dificilă și le oferă părinților, profesorilor și elevilor din întreaga țară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Sperăm că acest demers va ajuta la creșterea conștientizării și încrederii în schimbările pozitive care le poate produce însușirea unor noțiuni de tehnologia computerelor.

Milioane de români sunt așteptați să ia parte la cel mai mare eveniment de educație din istorie - Hour of Code (Ora De Programare). Dorim sa arătăm tuturor că programarea este un limbaj accesibil oricui și indiferent de vârstă sau de cunoștințe, oricine poate învăța bazele acesteia.

Evenimentul este susținut de nume precum: Radu Georgescu (Gecad Group), Simona Lăpușan (Zitec), Ela Moraru (Google), Richard Branson (Virgin Group), Mark Zuckerberg (Facebook), Bill Gates (Microsoft), Jack Dorsey (Twitter), Ashton Kutcher, Steven Hawking, precum și multe altele.

Proiectul adresează participanților o provocare: să încerce o oră de programare accesând unul dintre tutorialele online de pe ro.code.org. De asemenea, dacă vrei să aflii mai multe informații despre eveniment, urmărește pagina de Facebook a acestuia: https://www.facebook.com/HourofCodeRo

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

Digital Divas 2021

Pentru ca ai libertatea de a-ti alege propriul drum, pentru ca ai energie si curaj, pentru ca esti un creator de frumos si pentru ca stii ca nu exista visuri prea mari. Pentru ca tu stii exact cine esti, vino alaturi de noi la o noua editie Digital Divas indrazneata, plina de inspiratie si informatii de top. Va fi o zi dedicata unei frumuseti libere, nonconformiste si curajoase.

Citește tot arrow_forward

RegTech Journey

RegTech Journey, se adresează tuturor celor care activează în domeniul Juridic, fie că este vorba despre avocați, juriști, manageri de department, dar și General Managers, CEO din orice domeniu de business.

Citește tot arrow_forward

Trusted App demo day

TRUSTED App, prima aplicație software personalizată, de raportare financiară și de bugetare pentru IMM-urile care vor să ajungă la primul milion de euro, anunță organizarea unui eveniment online, cu participare gratuită. Evenimentul va avea loc pe data de 4 august, în intervalul orar 9:00 - 17:00. ...

Citește tot arrow_forward