DIFFERENT CITY – SMART CITY. Dezbatere Națională 2017 -2020

Revenim cu o nouă ediție a acestui  eveniment pentru a dezbate care este stadiul de dezvoltare inteligentă al orașelor, care sunt proiectele viitoare ale acestora, ce nevoi există, dar și ce soluții ofera companiile private. Discutăm din nou, mai aplicat, despre cum un oraș poate deveni mai inteligent, cum un oraș poate pune această forță tehnologică în slujba dezvoltării economiei, servirii cetățenilor, satisfacției ridicate a turiștilor și în general a unei vieți mai bune, pentru că su

  • Bucuresti - Sala Terra, Hotel Ramada Plaza
  •    24 - 25 Octombrie 2017

Revenim cu o nouă ediție a acestui  eveniment pentru a dezbate care este stadiul de dezvoltare inteligentă al orașelor, care sunt proiectele viitoare ale acestora, ce nevoi există, dar și ce soluții ofera companiile private. Discutăm din nou, mai aplicat, despre cum un oraș poate deveni mai inteligent, cum un oraș poate pune această forță tehnologică în slujba dezvoltării economiei, servirii cetățenilor, satisfacției ridicate a turiștilor și în general a unei vieți mai bune, pentru că sunt soluții care nu costă mult și aduc beneficii foarte mari.

Evenimentul se bucură  și de participarea internațională a specialiștilor în consultantă și strategii de dezvoltare urbană. Patru Keynote Speakeri din diverse țări în care conceptul smart city nu mai reprezintă un lux, ci o necesitate vor oferi invitaților noi perspective asupra conceptului de oraș inteligent și secretele adaptării la o gândire inovativă în care arhitecții proiectează viitorul în condițiile actuale de rapidă și continuă dezvoltare.

Participanții la Dezbatere se vor întâlni apoi în cadrul unor Workshop-uri tematice pentru a discuta aplicat pe strategii și soluții de dezvoltare pentru anumite sectoare administrative. Specialiștii vor prezenta aplicații și soluții inovatoare Smart City și impactul acestora asupra mediului de business, administrației, cetățenilor și turiștilor, se vor discuta metode de implementare și modele de afaceri.

Dezbaterea publică este necesară pentru a aduce tehnologii de vârf care să lucreze pentru cetățeni și să evite alegerile greșite din necunoaștere sau lipsă de informație relevantă

Smart City, inițial a început cu un concept premergător de “smart-grow”, menționat de multe ori in contextul  dezvoltării accelerate ale orașelor cum ar fi creșterea populației care a atras o creștere a consumului de energie, trafic, poluare, deșeuri, cat și infrastructură modernă. Fiind numeroase, este clar ca acestea sunt din ce in ce mai greu de gestionat intr-un mod eficient. Implementarea Smart City pentru administrație va fi urmată sau poate se suprapune cu cea de Smart Home și IoT Business pentru  consumatori și firme. Aceste acțiuni vor genera rețele vaste de senzori și dispozitive conectate prin diferite tehnologii radio, implicând probleme de interoperabilitate și congestie radio.

Smart City reprezintă un proiect care se bazează pe dezvoltarea de parteneriate cu asociaţii, companii, institute de cercetare-dezvoltare, universităţi şi nu în ultimul rând voluntari care vor contribui împreună la construirea orasului modern și a creșterii calității vieții cetățenilor

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

How to Web Conference 2024

How to Web este conferința tehnologică a Europei de Est care unește constructori și viziunari. Evenimentul este ideal pentru profesioniști, startup-uri și investitori care caută să descopere talente și inovații antreprenoriale.

Citește tot

DevTalks România

DevTalks este cea mai mare conferință tech din România, care a adunat în 2023 peste 6000 de participanți și 150+ vorbitori internaționali. Cu 14 scene de conținut tech și zone interesante ca Mobility Area sau Tech Edu Area,...

Citește tot

GPeC Summit 2024

GPeC SUMMIT este considerat evenimentul de referință în E-Commerce & Digital Marketing din CEE și va avea loc în București, pe 21 Mai 2024.

Citește tot