Conferinta de securitate informatica INFOSEC UAB, Editia 2016

 In perioada 21 – 23 Octombrie, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia organizeaza conferinta de securitate informatica INFOSEC UAB, Editia 2016.

  • Alba Iulia, Alba - Universitatea 1 Decembrie 1918
  •    21 - 23 Octombrie 2016

 In perioada 21 – 23 Octombrie, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia organizeaza conferinta de securitate informatica INFOSEC UAB, Editia 2016.

Obiectivele conferintei sunt dezvoltarea culturii de securitate informatica, constientizarea riscurilor si amenintarilor derivate din activitatile desfasurate in spatiul cibernetic precum si cunoasterea modului de prevenire si contracarare a acestora.

Conferinta se adreseaza atat studentilor cat si mediului de afaceri/institutiilor publice. Se vor sustine prezentari si workshop-uri pe teme de securitate informatica (atat offensive cat si defensive security). Se vor discuta aspecte legate de vectorii de atac si masurile necesare pentru prevenirea, stoparea şi/sau limitarea consecinţelor unei agresiuni asupra infrastructurilor informatice.

Sunt asteptati speakeri de la Cert-ro, Qeast, Dell, Fortinet, DEV51, Bit Sentinel si alti experti in securitatea cibernetica din tara si din strainatate.

Participarea este gratuita.

Context

Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor moderne de informaţii şi comunicaţii a avut un impact major asupra ansamblului social, marcând adevărate mutaţii în filozofia de funcţionare a economicului, politicului şi culturalului, dar şi asupra vieţii de zi cu zi a individului. Practic, în prezent, accesul facil la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor reprezintă una dintre premisele bunei funcţionări a societăţii moderne.

Spaţiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism şi anonimat, generând deopotrivă oportunităţi de dezvoltare a societăţii informaţionale bazate pe cunoaştere, dar şi riscuri la adresa funcţionării acesteia (la nivel individual, statal şi chiar cu manifestare transfrontalieră).

Alături de beneficiile incontestabile pe care informatizarea le induce la nivelul societăţii moderne, aceasta introduce şi vulnerabilităţi, astfel că asigurarea securităţii spaţiului cibernetic trebuie să constituie o preocupare majoră a tuturor actorilor implicaţi, mai ales la nivel instituţional, unde se concentrează responsabilitatea elaborării şi aplicării de politici coerente în domeniu.

Romania urmăreşte atât dezvoltarea unui mediu informaţional dinamic bazat pe interoperabilitate şi servicii specifice societăţii informaţionale, cât şi asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi a intereselor de securitate naţională, într-un cadru legal adecvat. Din această perspectivă se resimte necesitatea dezvoltării culturii de securitate cibernetică a utilizatorilor sistemelor informatice şi de comunicaţii, adesea insuficient informaţi în legătură cu potenţialele riscuri, dar şi cu soluţiile de contracarare a 
acestora.

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

SaaStock 2024

Considerată cea mai bună conferință SaaS pentru fondatori, executivi și investitori din Europa, acest eveniment oferă oportunități de networking cu factori de decizie din ecosistemul SaaS.

Citește tot

Voxxed Days Romania - Cluj

Aceste conferințe pentru developeri adună împreună public speakeri populari, developeri principali ai tehnologiilor open source renumite și profesioniști dornici să împărtășească cunoștințele și experiențele lor. Cu mai...

Citește tot

How to Web Conference 2024

How to Web este conferința tehnologică a Europei de Est care unește constructori și viziunari. Evenimentul este ideal pentru profesioniști, startup-uri și investitori care caută să descopere talente și inovații antreprenoriale.

Citește tot