Codette4Cloud. Chapter 7

Seria de evenimente Codette4Cloud în parteneriat cu Adobe România ajunge la #7. În cadrul acestui meetup abordăm subiecte din domeniul Cloud, Inteligenţă Artificială, React, AdBlockers.

  • BUCURESTI - Adobe România
  •    18 Aprilie 2019

Codette4Cloud este un eveniment deschis tuturor, indiferent de gen sau nivel de pregătire.

RSVP: https://www.meetup.com/codettero/events/260273280/

AGENDA EVENIMENTULUI

18:30 - 19:00 Înregistrarea participanților
19:00 - 19:15 Opening notes
19:15 - 19:45 O introducere în React și cum ne-a ajutat să îmbunătățim experiența utilizatorilor noștri, Ana Vînătoru - Software Engineer @ Adobe
19:45 - 20:15 Machine Learning approaches to ad blocking, Tudor Avram, Software Developer @ eyeo GmbH
20:15 - 21:30 Networking

Prezentările vor fi ţinute în limba română.

DESPRE SPEAKERI ȘI PREZENTARI

*Ana Vînătoru* - Software Engineer @ Adobe
Ana este software engineer în cadrul Adobe România de aproape 5 ani, timp în care a contribuit la Adobe Experience Manager, unul dintre cele mai mari sisteme de Web Content Management enterprise. Pentru că e pasionată de partea vizuală a software developmentului, s-a ocupat de Operations Dashboard, o serie de console pentru monitorizarea și administrarea instanțelor de AEM. În momentul în care AEM și-a început călătoria către cloud, Ana s-a alăturat echipei Cloud Manager UI: o aplicație care ajută clienții să își deployeze și să își valideze codul pe instanțe de AEM care rulează în cloud.

Despre prezentarea Anei:
Prezentarea aceasta este o introducere în React, din perspectiva unui full-stack developer care a lucrat multă vreme pe proiecte enterprise Java-based. În același timp, este povestea echipei Cloud Manager UI: care au fost motivele pentru care s-a luat hotărârea să se folosească React și Redux, provocările întâmpinate învățând o bibliotecă nouă "din mers", și ce ar face diferit dacă ar începe un proiect nou cu un tech stack similar.

*Tudor Avram*, Software Developer @ eyeo GmbH
Proaspăt absolvent al Universității din Cambridge, Tudor este dezvoltator software pentru eyeo, compania din spatele AdBlock Plus. În prezent, face parte din echipa de Innovation din cadrul companiei, unde explorează aplicabilitatea inteligenței artificiale în blocarea reclamelor online.

Despre prezentarea lui Tudor:
În ultimii 12 ani, piața ad blockerelor a fost într-o continuă creștere: de la o singură extensie pentru Mozilla Firefox în 2007, la aproape 10 disponibile în prezent pentru toate platformele majore. În paralel, s-a dezvoltat vertiginos și piața companiilor care oferă soluții de împiedicare a ad blockerelor (circumvention). Asta face munca noastră mult mai dificilă și este unul dintre motivele principale pentru care am început să explorăm soluții de Machine Learning pentru blocarea reclamelor online. În această prezentare, Tudor va prezenta modul de operare actual al ad blockerelor și câteva dintre inițiativele de a folosi ML pentru a-l replica.

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

Digital Divas 2021

Pentru ca ai libertatea de a-ti alege propriul drum, pentru ca ai energie si curaj, pentru ca esti un creator de frumos si pentru ca stii ca nu exista visuri prea mari. Pentru ca tu stii exact cine esti, vino alaturi de noi la o noua editie Digital Divas indrazneata, plina de inspiratie si informatii de top. Va fi o zi dedicata unei frumuseti libere, nonconformiste si curajoase.

Citește tot arrow_forward

VisualFest 2021

Comunicarea vizuala este in acest moment forma de exprimare preferata atat a utilizatorilor social media, cat si a brandurilor active in marketing si comunicare. Mai mult, influencerii folosesc cel mai adesea canalele foto si video pentru a comunica cu audientele lor.

Citește tot arrow_forward