Codette4Cloud. Chapter 5

Continuăm seria de evenimente Codette4Cloud în parteneriat cu Adobe România. În cadrul acestui meetup abordăm subiecte din domeniul Cloud, Inteligenţă Artificială, Big Data şi servicii web.

  • BUCURESTI - Adobe Romania
  •    10 Octombrie 2018

Continuăm seria de evenimente Codette4Cloud în parteneriat cu Adobe România. În cadrul acestui meetup abordăm subiecte din domeniul Cloud, Inteligenţă Artificială, Big Data şi servicii web.

Codette4Cloud este un eveniment deschis tuturor, indiferent de gen sau nivel de pregătire.

RSVP: https://www.meetup.com/codettero/events/254883793/

AGENDA EVENIMENTULUI

18:30 - 19:00 Înregistrarea participanților
19:00 - 19:15 Opening notes
19:15 - 19:45 "Processing Billions of Requests Per Day - A Streaming Cloud App Story", Ema Delicoti - Computer Scientist @Adobe
19:45 - 20:15 Cloud pipeline for cleaning up internal reporting, Mihai Paraschiv - Machine Learning Engineer @eMAG, Ovidiu Anicai - Technical Team Lead @eMAG
20:15 - 21:30 Networking

Prezentările vor fi ţinute în limba română.

DESPRE SPEAKERI ȘI PREZENTARI

EMA DELICOTI, Computer Scientist @Adobe

Ema este alături de Adobe de aproape 5 ani și este implicată în zona de Big Data și servicii web ce au de a face cu identitatea utilizatorului, cu cerințe stricte de siguranță și confidențialitate precum Adobe Entitlement(JEM), Identity Management Service(IMS), Lightweight Alias Lookup Service and DeviceGraph (ce fac parte din Experience Platform's Identity Core Service). În ultimul an, a fost parte integrantă din Experience Platform's Profile Core Service (aka Unified Profile) ce este o componentă importantă din inițiativa Adobe numită Experience Platform.

Despre prezentarea Emiliei:
A construi un sistem distribut care să proceseze miliarde de evenimente pe zi se poate dovedi o provocare.
Sunt o mulțime de dificultăți ce pot apărea între decizii arhitecturale, tehnologii folosite și puncte de integrare.
Vă așteptăm să vorbim despre ce a mers și ce nu a mers atunci cand am construit un astfel de sistem precum și ce am invatat din întregul proces.

MIHAI PARASCHIV, Machine Learning Engineer @eMAG
A lucrat ca inginer software care dezvolta sisteme distribuite și aplicații de învățare automată. După facultate, s-a alăturat afacerii familiei ce presupune construcția de sisteme de depozitare a cerealelor. În acest moment, acesta lucrează într-o echipă ce se concentrează pe modelarea datelor la scară largă.

OVIDIU ANICAI, Technical Team Lead @eMAG
Ovidiu este pasionat de tehnologie, a început cu microcontrolere, apoi aplicații web, e-commerce, sisteme de plăți și de ceva vreme s-a oprit asupra unui proiect ce îl consideră antrenant și în care abordează o varietatate de soluții specifice Big Data și Machine Learning.

Despre prezentarea lui Ovidiu și Mihai:
Pentru companiile din zona de e-commerce, precizia și calitatea în raportare pot fi grav afectate de traficul bot-ilor. Acest lucru impactează mai ales luarea deciziilor: previziuni, planificare financiară, stocuri comerciale, testare AB etc. Identificarea și filtrarea traficului de tip bot din rapoarte necesită o mulțime de semnale, atât interne, cât și externe. Această prezentare evidențiază modul în care s-a integrat Kafka, Airflow, Spark și Docker într-o configurație hibridă (internă și Google Cloud) pentru a crea un flux complet (de la date brute la rezultate).

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

Digital Divas 2021

Pentru ca ai libertatea de a-ti alege propriul drum, pentru ca ai energie si curaj, pentru ca esti un creator de frumos si pentru ca stii ca nu exista visuri prea mari. Pentru ca tu stii exact cine esti, vino alaturi de noi la o noua editie Digital Divas indrazneata, plina de inspiratie si informatii de top. Va fi o zi dedicata unei frumuseti libere, nonconformiste si curajoase.

Citește tot arrow_forward