Coderetreat Day

Acea zi din an cand toti programatorii din intreaga lume sarbatoresc impreuna bucuria de a scrie linii de cod a sosit. Ca in fiecare an, comunitarea noastra participa la eveniment si te invita sa iti exersezi abilitatea. 

  • BUCURESTI - Mozaic Works, Blv. Carol I, nr. 26, et. 1
  •    14 Noiembrie 2015

Acea zi din an cand toti programatorii din intreaga lume sarbatoresc impreuna bucuria de a scrie linii de cod a sosit. Ca in fiecare an, comunitarea noastra participa la eveniment si te invita sa iti exersezi abilitatea. 

Anul acesta, Alex Bolboaca este din nou in Bucuresti. Aici a organizat primul coderetreat in Europa, iar de atunci a facilitat multe alte evenimente ca acesta in diferite orase europene. Intr-unul dintre blogurile sale el explica cum sa obtii cat mai mult dintr-un coderetreat.

Ne vom aduna in centru orasului, la Mozaic Work, sponsorul acestei editii. Locurile sunt limitate, deci nu uita sa te inscrii.

Daca vrei sa aflii mai multe, poti vedea mai jos detalii despre eveniment.

Ziua Internationala a Coderetreat-ului este un eveniment prin care se sarbatoreste in intreaga lume pasiunea pentru industria software. Anul trecut, peste 5000 de dezvoltatori pasionati de software, in 200 de orase din intreaga lume, s-au inscris sa-si petreaca ziua practicand abilitatea de dezvoltare software utilizand formatul coderetreat. Mai multe detalii pe site-ul: http://globalday.coderetreat.org/ .

Despre ce este vorba?

La locurile noastre de munca avem senzatia sa terminam cat mai repede, ceea ce ne face sa ne grabim. Astfel, incercam sa scurtam ceea ce avem de facut, dar de cele mai multe ori nu ne iese bine deoarece nu stim destule.

In timpul coderetreat-ului se va lucra in perechi, ceea ce este minunat pentru ca avem de invatat unii de la altii. Se scriu codurile folosind TDD si regulile stiute de design. Singurul lucru asupra caruia se concentreaza atentia este acela de a scrie coduri frumoase, nu este nici un fel de presiune sa produci o solutie pentru problema.

Formatul coderetreat-ului este:

  • Vino cu o problema:
  • Pe parcursul a unei sesiuni de 45 de minute scrie cel mai bun cod cu partenerul tau
  • Sterge codul
  • Ia-ti 10 minute sa vezi in retrospectiva
  • 5 minute pauza
  • Schimba-ti partenerul
  • Incepe o noua sesiune de 45 de minute.

Sunt 3 sesiuni de dimineata, apoi o pauza de masa de o ora- o ora si jumatate si alte 3 sesiuni dupa-amiaza.

Ne vedem pe 14 Noiembrie! 

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

Digital Divas 2021

Pentru ca ai libertatea de a-ti alege propriul drum, pentru ca ai energie si curaj, pentru ca esti un creator de frumos si pentru ca stii ca nu exista visuri prea mari. Pentru ca tu stii exact cine esti, vino alaturi de noi la o noua editie Digital Divas indrazneata, plina de inspiratie si informatii de top. Va fi o zi dedicata unei frumuseti libere, nonconformiste si curajoase.

Citește tot arrow_forward