Despre Ghid P.E. Gramatică pentru clasele III-IV

Aplicaţia suport, pe care funcţionează Ghidul de Pregătire-Evaluare "Gramatică pentru clasele III-IV", este UnivTest Evaluator SP, derivată din UnivTest Evaluator, componentă a platformei UnivTest. Seria de ghiduri de pregătire-evaluare a fost realizată în scopul de a oferi elevilor posibilitatea exersării individuale a rezolvării testelor extrase din culegeri electronice interactive UnivTest, aprofundând astfel cunoştinţele teoretice dobândite în şcoală. UnivTest Evaluator, ca aplicaţie a platformei UnivTest, nu are un conţinut didactic propriu, fiind destinată testărilor de grup, dar aplicaţia UnivTest Evaluator SP este excelent adaptată pentru studiu individual. Se poate spune că, din punct de vedere tehnic, este superioară ca performanţe, adăugând la funcţiile generale o serie de importante funcţii particulare. Astfel, în afara faptului că oferă utilizatorului posibilitatea de a exersa rezolvarea testelor extrase din culegeri electronice interactive, UnivTest Evaluator SP oferă accesul deplin la conţinutul acestora. Înainte de rezolvarea testelor prescrise, utilizatorul poate exersa selectând itemii direct din dintr-un capitol al culegerii. În plus, calculul instantaneu al mediei aritmetice a notelor obţinute după rezolvarea testelor, posibilitatea salvării şi gestionării rezolvărilor etc., fac din aplicaţia de evaluare un instrument excelent pentru autoverificare, autocunoaştere şi urmărire a evoluţiei elevului.

Un foarte mare avantaj al utilizării acestei aplicaţii este acela că testele grilă, imediat după finalizarea rezolvării, sunt corectate automat de către calculator, persoana examinată primind un raport complet asupra corectitudinii rezolvării şi asupra rezultatelor finale sau parţiale. Datorită acestui avantaj, aplicaţia este extrem de folositoare persoanelor care se pregătesc individual şi exersează în particular rezolvarea testelor de evaluare, în vederea îmbunătăţirii situaţiei şcolare sau a susţinerii examenelor. Fiindcă, după încheierea rezolvării, utilizatorul primeşte acces nelimitat la soluţii, rezolvări şi baremuri notare, având astfel posibilitatea de a compara rezolvările efectuate cu cele prescrise, aplicaţia este şi un excelent instrument de învăţare.

Aplicaţia UnivTest Evaluator SP reproduce întocmai condiţiile în care elevii susţin probele practice (examene, lucrări de control, concursuri şcolare etc.). După terminarea rezolvării fiecărui test, aplicaţia calculează nota finală şi permite accesul elevului la soluţii şi rezolvări recomandate, astfel încât acesta îşi poate verifica rezolvarea, dar şi nivelul cunoştinţelor teoretice, studiind explicaţiile detaliate pe care le primeşte.

Cele 500 teste propuse pentru rezolvare sunt extrase din culegerea electronică interactivă ataşată. La fiecare încărcare a testelor, variantele de răspuns ale itemilor sunt "amestecate" între ele, astfel încât un test reîncărcat pentru reluarea rezolvării va fi afişat întotdeauna într-o formă diferită faţă de cea precedentă.

Principalele îmbunătăţiri pe care le aduce ediţia a II-a a acestei serii de aplicaţii, faţă de ediţia precedentă, sunt:
- Prezenta ediţie prezintă elevului disciplina tratată conform programei complete a anului şcolar pentru care a fost proiectată. Pentru a putea fi folosite cu eficienţă pe tot parcursul anului şcolar, testele se pot "filtra", astfel încât să cuprindă numai capitolele care au fost parcurse de elev de la începutul anului şcolar şi până în momentul testării. Configurarea modului de filtrare se poate realiza foarte uşor din menu-ul aplicaţiei, sau direct din culegerea ataşată;
- Fiecare dintre cele 500 teste pe care le propune aplicaţia conţine teste selectate din capitole diferite ale culegerii. Dar, având acces permanent la culegerea electronică interactivă din care s-au selectat cele 500 teste, elevul poate exersa rezolvarea exerciţiilor şi problemelor care aparţin numai unui anumit capitol;
- Secţiunea de evaluare a acestei aplicaţii este chiar aplicaţia pe care elevii din toata ţara dau probele în cadrul concursului informatizat "Teste pe taste" (informaţii la http://www.isj.gl.edu.ro/html/agenda_conc.htm, http://www.varox.ro/index.php?func=prod&cat=15&titlu=, http://www.univtest.ro/tptaste.htm).

Aplicaţia este deosebit de "prietenoasă", accesibilă chiar şi începătorilor în folosirea calculatorului, fiind deosebit de intuitivă şi foarte generoasă în explicaţii detaliate şi filme de prezentare.
Aplicaţia suport UnivTest Evaluator este avizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Din seria Ghiduri de Pregătire-Evaluare s-au realizat:
 01. ABCdar, carte pentru clasa I;
 02. Matematică pentru clasa I;
 03. Matematică pentru clasa a II-a;
 04. Matematică pentru clasa a III-a;
 05. Matematică pentru clasa a IV-a;
 06. Gramatică pentru clasele III-IV;
 07. Matematică pentru clasa a V-a;
 08. Matematică pentru clasa a VI-a;
 09. Matematică pentru clasa a VII-a;
 10. Matematică pentru clasa a VIII-a.

Evaluare generală
Ușurința în utilizare
0/5
Funcționalități
0/5
Suport tehnic
0/5
Raport calitate / preț
0/5

Solicită un demo pentru Ghid P.E. Gramatică pentru clasele III-IV

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Recenzii

Părerea ta contează!

Ne dorim să creștem industria IT&C din România, iar acest lucru nu poate fi posibil decât printr-un sistem transparent de evaluare.
Vă rugăm să adăugați un review pentru aplicația Ghid P.E. Gramatică pentru clasele III-IV completând câmpurile de mai jos. Toate informațiile de contact sunt utilizate doar pentru validarea feedback-ului și nu vor fi publicate!