Software Weekly News – 7 Ianuarie

7 ian. 2022 7 ian. 2022

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Software Weekly News – 7 Ianuarie

România

  • Startup Cafe anunță prin intermediul unui articol o nouă posibilitate de finanțare pentru companiile IT în expansiune printr-un nou fond de investiții de 4 miliarde de dolari, lansat de o firmă cu prezență pan-europeană, iar Start-up.ro un material ce prezintă câteva programe de finanțare de avut în vedere în anul 2022 pentru afaceri de dimensiune mică sau IMM-uri.
  • Tremend, una dintre cele mai mari companii românești de consultanță și dezvoltare software din Europa Centrală și de Est, a fost achiziționată de gigantul francez Publicis Groupe.
  • Distribuitorul de produse, soluţii IT şi electronice de consum - ELKO a semnat un acord pentru achiziţionarea IT Smart Distribution, consolidându-şi o poziţie importantă în top 3 jucători pe piaţa de distribuţie IT din România.
  • ABN Systems International, compania care deține singurul brand 100% românesc de aplicații, produse și accesorii Smart Home, Tellur, a încheiat prima ofertă publică inițială primară de vânzare de acțiuni din istoria pieței AeRO a Bursei de Valori București și, totodată, prima ofertă de acest tip în care toți investitorii au putut alege de la început, în regim de licitație, prețul la care au putut subscrie.
  • UiPath a încheiat 2021 cu un declin de aproape 38% pe bursa de la New York, la un preț de 43,13 dolari pe acțiune. Compania s-a listat pe 21 aprilie și a încheiat prima ședință de tranzacționare la 69,2 dolari pe acțiune. În prezent, prețul unei acțiuni UiPath este și sub prețul din oferta de listare, la 56.
  • Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) aprobă prelungirea mandatului de director al Bursei de Valori București (BVB) pentru Adrian Tănase până la finalul anului 2022.
  • Start-up.ro prezintă prin intermediul unei serii de articole cele mai interesante și prolifice start-up-uri românești remarcate în anul 2022. Ultimul articol vizează soluții de inteligență artificială, produse mature și idei de business, iar lista completă se poate viziona aici.

Global                      

  • Autoritățile franceze au amendat Google cu suma de 150 de milioane de euro. Decizia a fost luată pe baza faptului că utilizatorii ar fi avut dificultăți destul de mari în a refuza să fie urmăriți online prin intermediul cookie-urilor. La rândul său, Facebook a primit o amendă în valoare de 60 de milioane de euro din același motiv.
  • Un nou accelerator digital care ajută start-up-urile AgriTech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovației în sectorul agricol din Europa Centrală și de Est (ECE) se lansează în colaborare cu Microsoft.
  • Gigantul tech american Google a anunțat achiziția unui start-up israelian de securitate cibernetică, Siemplify, valoarea tranzacției ridicându-se la 500 de milioane de dolari, conform presei din Israel.
  • Platforma online OpenSea, pe care artiștii și colecționarii vând și se cumpără bunuri digitale NFT, anunță că a ajuns să valoreze 13,3 miliarde de dolari, în numai 4 ani de existență, în urma celei mai recente runde de finanțare obținute.
  • VTEX, platforma enterprise de comerț digital cu origini braziliene, dedicată brandurilor și retailerilor, anunță numirea Danielei Jurado în calitate de EMEA General Manager.
  • Twitter a creat o echipă care să monitorizeze conținutul dăunător de pe platformă, înainte de împlinirea unui an de la asaltarea Capitoliului de către susținătorii lui Donald Trump, când aceștia au împiedicat Congresul să certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale.
  • Grupul american Intel dorește să își extindă capacitățile din întreaga lume prin adăugarea de noi facilități în Franța și Italia precum și a unui important centru de producție în Germania. Scopul acestei extinderi este de a încerca recuperarea cotei de piață pierdute în ultimii ani.
  • Administrația SUA, prin intermediul secretarului Pete Buttigieg, cere o nouă amânare a introducerii rețelei de mare viteză 5G pentru telefoane mobile, invocând potențiale riscuri pentru aviație.
  • Cercetătorii chinezi au dezvoltat primul procuror care folosește inteligența artificială (AI), testat într-un district din Shanghai, în măsură să identifice opt tipuri de infracțiuni de drept comun, între care frauda, conducere periculoasă, agresiune și obstrucționarea acțiunii forțelor de ordine.

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Citește mai mult

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!