Softlead Weekly News - 11 februarie 2022

11 feb. 2022 11 feb. 2022

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Softlead Weekly News - 11 februarie 2022

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]!

România

  • Softlead - creștere a interesului pentru achiziții software în departamentele de HR și financiar-contabilitate. 
  • ANIS lansează alături de Roland Berger cel mai amplu studiu de piață al industriei software. Potrivit studiului, industria de software și servicii aduce un aport de cca. 6,2% din PIB, ceea ce însumează cca. 13,6 mld. EUR. Defalcat, 8,8 mld. EUR impact direct reprezintă excedentul brut de exploatare, taxe și cheltuieli de personal, 2,6 mld. EUR impactul indirect – tranzacțiile economice cu furnizori români ai întreprinderilor din industrie și 2,2 mld. EUR impactul indus – salariile cheltuite în economia națională de către angajați susținuți direct și indirect.
  • Asseco achiziționează 60% din furnizorul şi integratorul de sisteme de telecomunicaţii BS Telecom Solutions.
  • Branch, un startup fondat de românca Mădălina Seghete în Statele Unite, ce face o analiză de deeplinking, prin care brandurile pot crește veniturile prin analiza link-urilor pe care le folosesc pe smartphone-uri, a primit o investiție în valoare de 300 de milioane de dolari. În acest moment, Branch este evaluat la peste 4 miliarde de dolari.
  • O campanie de răspândire de malware prin intermediul e-mail-urilor este în plină desfăşurare, fiind folosită identitatea Universităţii Bucureşti, avertizează specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare publicată, marţi, pe pagina oficială de Facebook.
  • PayPoint cumpără aplicația 24Pay, cu care poți achiziționa bilete de autobuz. În acest moment, 24pay numără peste 730.000 descărcări din magazinele de aplicații. 
  • Un startup din Cluj (Future Work Force - FWF), care instalează roboți software UiPath, vrea să se extindă în vestul Europei, Emiratele Arabe Unite și SUA. Bugetul este de 10 milioane de lei.
  • Aplicația românească Pago de gestionare a finanțelor personale, lansează transferul de bani în timp real către orice card emis de o bancă din România, doar cu numărul de telefon.
  • DocProcess, lider în automatizarea proceselor de business în România, estimează o creștere cu 80% a solicitărilor în ceea ce privește implementarea facturii electronice și a conformării la un sistem de facturare electronică în contextul proiectului național RO e-Factura. Sistemul de facturare electronică este operațional în România începând cu luna noiembrie 2021, acesta fiind într-o primă etapă opțional și axat doar pe relația Business to Government. În următoarele luni, sistemul va fi extins pentru a acoperi și relația Business to Business, obiectivul fiind ca începând cu anul 2023, sistemul să devină
  • Tokinomo a obținut o finanțare de 1.7 milioane USD de la investitori membri TechAngels, Early Game Ventures si IPP. Start-up-ul creează și distribuie soluții interactive pentru campanii de publicitate in-store Investiția va fi folosită pentru crearea de soluții noi și accelerarea extinderii pe plan global.
  • System Innovation România, principalul partener SAP Business One pe piaţa locală, estimează o creştere cu 40% a cifrei de afaceri în 2021, faţă de anul anterior. Cu 26 angajaţi şi birouri în Bucureşti şi Cluj-Napoca, compania va depăşi venituri de 1.8 milioane euro, din proiecte de digitalizare a proceselor de afaceri.
  • Suplimentare cu aproximativ 3,84 de milioane de lei pentru apelul dedicat competențelor digitale pentru angajații din IMM-uri!

Internațional

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!