certSIGN la CyberSecurity Day!

31 oct. 2014 31 oct. 2014

UTI a organizat miercuri, împreună cu Evensys, conferinţa CyberSecurity Day powered by UTI, eveniment inclus în seria de conferinţe ENISA desfăşurate  cu ocazia Lunii  europene a securităţii informatice.

certSIGN la CyberSecurity Day!

UTI a organizat miercuri, împreună cu Evensys, conferinţa CyberSecurity Day powered by UTI, eveniment inclus în seria de conferinţe ENISA desfăşurate  cu ocazia Lunii  europene a securităţii informatice.

Desfăşurată în contextul creşterii spectaculoase a criminalităţii informatice, conferinţa a reunit experţi în securitatea informatică din cadrul unor importante companii naţionale şi internaţionale – EY, KPMG, IBM, HP Security, Symantec, Cisco, FireEye, BAE Systems Applied Intelligence, Microsoft, UTI şi certSIGN – şi reprezentanţi ai mediului universitar.

Sectorul guvernamental a fost reprezentat la CyberSecurity Day, de către Iulian Fota - Consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Sorin Encutescu- Consilier de stat al primului-ministru, Florin Cosmoiu - Director CyberInt, SRI, Marcel Opriş- Director STS, Varujan Pambuccian – Deputat şi membru al Comisiei IT&C din cadrul Camerei Deputaţilor, Daniel Dăianu - Profesor la SNSPA şi Preşedinte ISEE şi Augustin Jianu - Director General CERT-RO.

Subiectele dezbătute în cadrul s-au concentrat asupra tendinţelor, procedurilor, instrumentelor şi serviciilor de securitate informatică necesare pentru prevenirea, identificarea şi investigarea incidentelor cibernetice, precum şi pentru a răspunde prompt incidentelor cibernetice care ameninţă deopotrivă sectorul public şi pe cel privat.

Criminalitatea informatică, mai profitabilă decât traficul de droguri

Referindu-se la creşterea alarmantă a criminalităţii informatice, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Iulian Fota, a declarat că rata de profitabilitate a acestui tip de criminalitate o depăşeşte pe cea a traficului de droguri. „Vorbim de cifre de genul 500-600%”, a declarat Iulian Fota.

"Mă aştept să crească şi spionajul cibernetic şi alte feluri de atacuri. Sunt îngrijorat de creşterea în intensitate a criminalităţii informatice. E noul business pe care organizaţiile de crimă organizată îl identifică ca fiind profitabil. Este mai profitabil decât traficul de droguri. Sunt deja organizaţii criminale de mare acoperire internaţională care renunţă la activităţi clasice, de tip trafic de droguri, şi se orientează pe criminalitatea cibernetică, extrem de profitabilă", a adăugat domnul Fota.

În contexul nevoii crescute de soluţii de gestionare a atacurilor cibernetice, UTI a lansat în cadrul conferinţei primul CERT (Computer Emergency Response Team) privat din România, care oferă companiilor private suportul necesar pentru a identifica şi a răspunde la evenimentele cibernetice, sub forma unui serviciu de securitate informatică.

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!