Software Weekly News – 10 Decembrie

10 dec. 2021 10 dec. 2021

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Software Weekly News – 10 Decembrie

România

  • GoCab Software, companie care dezvoltă și operează aplicaţii utilizate în servicii de taximetrie, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier CAB. GoCab Software este a 22-a companie care vine anul acesta la Bursă, iar listarea are loc în urma derulării unui plasament privat și atragerii de la investitorii din piața de capital a 7,4 milioane de lei.
  • Softlead, singura platformă de tip All in One care ajută companiile să aleagă soluția software potrivită, a demarat listarea publică pe Rōnin, cea mai nouă platformă de crowdfunding din România. Obiectivul rundei de finanțare este de a obține din partea investitorilor privați 300.000 de euro, care să susțină Softlead în procesul de accelerare a creșterii la nivel global și în dezvoltarea instrumentului automat de identificare a ADN-ului digital al companiilor.
  • Autodeal, o aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto din România, lansată de un start-up clujean în 2021, atrage o investiție de 450.000 de euro de la doi investitori, la o evaluare de 3 milioane de euro.
  • O brățară pentru vârstnici, dotată cu senzori pentru monitorizarea funcțiilor vitale, o soluție de automatizare a introducerii datelor legate de stocuri pentru mediul de lucru din serviciile de urgență și o platformă în care pot fi postate actualizări legate de starea de sănătate a pacienților reprezintă trei idei românești câștigătoare la un hackathon național pe tema medicinii de urgență, a situațiilor de urgență și rezilienței.
  • Huawei a semnat un nou parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț și Consiliul Județean Neamț, prin care contribuie la digitalizarea instituției de învățământ.
  • ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, a anunțat câștigătorii celei de-a patra ediții a Burselor ANIS. Anul acesta au fost abordate subiecte precum AI/ML, Big Data, Blockchain, Cybersecurity, Health Tech, Tech for All. Valorea totală a Burselor ANIS 2021 este de 60.000 de euro.
  • Compania poloneză BaseLinker a lansat pe piața din România o platformă de automatizare în e-commerce ce asigură integrarea întregului flux de lucru. Scopul platformei este de a simplifica procesarea și livrarea comenzilor și fluidizarea operațiunilor prin funcții de automatizare, în special pentru companiile care își doresc creșterea performanțelor în vânzări.
  • Scaleup-ul Postis din România este nominalizat la categoria cea mai bună soluție logistică în cadrul E-Commerce Germany Awards. Votul online a început de pe 1 decembrie și durează până pe 16 decembrie.

Global              

  • Amazon a fost amendată cu 1,13 miliarde de euro de Autoritatea pentru concurență din Italia, pentru abuz de poziție dominantă în piață, potrivit Reuters. Prin practicile sale, gigantul american a afectat companiile concurente în domeniul serviciilor de logistică e-commerce, a spus autoritatea pentru concurență în motivarea deciziei sale.
  • Dell Technologies și Amazon Web Services realizează o colaborare cu scopul de a livra seiful de recuperare cibernetică al Dell pe AWS Marketplace, odată cu lansarea Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS. Prin intermediul AWS Marketplace, clienții pot achiziționa și implementa cu ușurință un seif cibernetic air-gapped de la Dell, principalul furnizor de dispozitive și software de protecție a datelor la nivel global, pentru a ajuta la protejarea și izolarea în siguranță a datelor față de un atac ransomware.
  • Conform Ericsson Mobility Report, traficul de date mobile, la nivel global, a crescut de aproape 300 de ori din 2011 și până în prezent.
  • Kaspersky, o companie globală, lider în securitate cibernetică și confidențialitate digitală, este una dintre primele organizații care au abordat provocarea generată de fenomenul de augmentare umană, prezentând o politică cuprinzătoare de securitate cibernetică. Documentul își propune să îmbunătățească forța de muncă, luând în considerare și securitatea angajaților, dar și starea de bine a acestora, atunci când folosesc dispozitive bionice la birou.
  • Facebook (ce și-a schimbat recent numele în Meta) a anunțat că a dezvoltat și folosește o nouă tehnologie de inteligență artificială numită FSL care să permită rețelei să depisteze mai rapid conținutul dăunător și mai ales să repereze încă de la început tendințele care pot duce la apariția unor curente de conținut ce încalcă regulile rețelei.
  • Conform unui studiu realizat de Eurostat, companiile din România și Bulgaria prezintă cel mai mic procent (aproximativ 14%) din UE la capitolul implementării și utilizării soluțiilor software în Cloud.


Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!