Softlead Weekly News - 4 februarie 2022

4 feb. 2022 4 feb. 2022

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Softlead Weekly News - 4 februarie 2022

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]!

România

  • Sessions, o aplicație dezvoltată de un startup românesc, ia premiul pentru cel mai bun produs al anului 2021 pe Product Hunt. Sessions aduce într-un singur ecosistem toate procesele unei întâlniri online: de la planificare, structurare, desfășurare și follow-up. Pe Sessions utilizatorii au posibilitatea de a structura în prealabil întâlnirile în jurul unei agende clare. În agendă utilizatorii vor aloca instrumente specializate dintr-o gamă de opțiuni.
  • Studiu SAS: 1 din 3 români renunță la interacțiunea directă cu băncile. Potrivit unui studiu recent realizat de SAS, lider global în soluții de analiză avansată de date, aproximativ 30% dintre românii care utilizează servicii bancare declară că vor renunța la interacțiunea fizică cu banca, continuând să folosească în mod permanent serviciile digitale sau aplicația mobilă a instituției financiare.
  • Amber, dezvoltatorul de jocul video românesc, continuă extinderea pe plan internațional cu deschiderea unui nou studio, în Kiev, Ucraina.
  • SAP Business One anunță o nouă funcționalitate pentru raportarea către sistemul electronic “One Stop Shop”, cunoscut în documentele oficiale şi ca „regimul special de TVA”. Sistemul One Stop Shop oferă oportunitatea companiilor cu activități de ecommerce să nu se mai înregistreze și să declare TVA în fiecare dintre statele membre UE în care datorează TVA, dar să beneficieze de servicii electronice pentru îndeplinirea acestor obligații prin intermediul Statului Membru de Identificare. (adică ţara unde compania a fost înregistrată pentru regimul special de TVA).
  • KFactory, startup Industry 4.0 din România, anunță că ridică 600.000 de euro într-o rundă seed pentru a-și accelera creșterea pe piața DACH (Germania, Austria, Elveția), pentru a investi în rețeaua de parteneri și integrări, respectiv pentru a extinde capacitățile platformei sale, cu scopul de a crește performanța operațională, sustenabilitatea și cunoștințele digitale la nivelul fabricilor.
  • Startup-urile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea obține fonduri europene de până la 200.000 euro, respectv 3 milioane euro pe proiect, în cadrul unr noi linii de finanțare de aproape 44 milioane euro în total. Tehnologia, pe lista proiectelor eligibile.
  • PROCESIO si Modex au semnat un parteneriat pentru automatizarea de procese în sisteme blockchain.
  • BITSoftware, companie cu o experiență de 28 de ani în dezvoltarea de soluții de business, anunță lansarea unui nou produs software destinat companiilor care lucrează cu mai multe resurse și care derulează mai multe proiecte simultan.

Internațional

  • Furnizorul de tehnologii de baze de date de tip Open source, MariaDB, se listează la bursa de la New York.
  • Salesforce extinde hărțile disponibile în CRM pentru a putea oferi disponibilitate utilizatorilor în planificarea vânzărilor prin canale online. Implementarea este un rezultat al efectelor pandemiei asupra scăderii turismului de business și al orientării către procese de vânzări digitalizate.
  • Peste 500 de aplicații mobile folosesc cuvântul-cheie metaverse pentru a atrage noi utilizatori.
  • Deloitte estimează, de asemenea, că piața jocurilor video va ajunge la 900 de milioane de console în 2022, generând venituri de 81 de miliarde de dolari, în creștere cu 10% față de 2021 și substanțial mai mari față de veniturile generate de utilizatorii de jocuri pe mobil și pe calculator. Raportul mai estimează că vânzările de software pentru console vor continua să crească, ajungând la aproape 70 de miliarde de dolari până în 2025.

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!