Iniţiativele EuroCloud România evidenţiază performanţele industriei româneşti de cloud computing

15 iun. 2015 15 iun. 2015

Asociația EuroCloud România anunţă noi iniţiative în beneficiul industriei româneşti de cloud computing, care urmăresc să dinamizeze şi să evidenţieze soluţiile inovatoare româneşti de cloud şi să promoveze înţelegerea şi adopţia modelului cloud în rândul consumatorilor români.

Iniţiativele EuroCloud România evidenţiază performanţele industriei româneşti de cloud computing

Asociația EuroCloud România anunţă noi iniţiative în beneficiul industriei româneşti de cloud computing, care urmăresc să dinamizeze şi să evidenţieze soluţiile inovatoare româneşti de cloud şi să promoveze înţelegerea şi adopţia modelului cloud în rândul consumatorilor români. Asociaţia invită furnizorii romani de servicii cloud interesaţi de dezvoltarea acestei pieţe să participe la iniţiativele în curs şi viitoare şi să profite de beneficiile calităţii de membru al asociatiei.

Premiile EuroCloud România 2015

Pentru al treilea an consecutiv, asociaţia EuroCloud România derulează competiţia Premiile Eurocloud. Etapa înscrierilor se încheie pe 23 iunie 2015.

Competiția evidențiază business case-urile inovatoare şi performanţele industriei româneşti de cloud şi promovează un climat competiţional în cadrul industriei româneşti de cloud computing. Susţinute anul acesta de compania de cloud Ymens în calitate de Partener Principal, Premiile fac parte din competiţia europeană care va aduce în prim plan cele mai inovatoare servicii şi proiecte de cloud din Europa, câştigătoare ale etapelor naţionale din peste 15 ţări europene, pentru a-i desemna pe cei mai buni dintre cei mai buni la nivel continental.

Participarea este gratuită şi presupune înregistrarea aplicaţiilor conform cerinţelor celor șase categorii, în limba engleză, direct pe site-ul EuroCloud România. Categoriile sunt următoarele: Pentru furnizori „Cel mai bun serviciu cloud pentru pieţe orizontale”, „Cel mai bun serviciu cloud pentru pieţe verticale”, „Cel mai bun Startup de cloud”, „Cel mai inovativ serviciu de cloud”, „Cel mai bun serviciu de migrare în cloud”, şi pentru utilizatori „Cel mai mare impact în business prin implementarea unui serviciu cloud”.

Câştigătorii vor putea participa in finala europeana a premiilor EuroCloud beneficiind astfel de vizibilitate şi recunoașterea calității serviciilor pe care le oferă. Totodata, castigatorii beneficiaza de gratuitate pentru 1 persoana la training-ul de lansare a schemei de certificare cloud EuroCloud Star Audit, care va avea loc pe 29-30 iunie 2015. În plus, în calitate de Partener Principal al competiţiei, Ymens, primul broker de cloud din Romania, va oferi câstigătorului categoriei Startup posibilitatea de a integra propria soluţie în platforma Ymens şi de a beneficia, astfel, de noi avantaje de marketing şi posibilităţi de comercializare.

Detalii cu privire la criteriile particulare fiecărei categorii, modalitatea de înregistrare, componența juriului şi alte informații puteţi găsi pe site-ul asociaţiei EuroCloud România: http://www.eurocloud.ro/prima-pagina/premiile-eurocloud-romania-2015/

Lansarea schemei de certificare EuroCloud Star Audit - în premieră în România

În perioada 29-30 iunie 2015 va avea loc prima sesiune de training din România a schemei de certificare EuroCloud Star Audit. Pe durata celor doua zile se vor parcurge modulele de training necesare în vederea obtinerii acreditarii EuroCloud Star Audit pentru ambasadori, consultanti si traineri.

EuroCloud Star Audit este o schema de certificare cloud bazata pe standardele de calitate europene cu recunoastere la nivel international. Pentru mai multe detalii vizitati pagina ENISA dedicata schemelor de certificare cloud recunoscute in Europa.

Adopţia serviciilor cloud este strâns legată de gradul de încredere al utilizatorilor în securitatea, disponibilitatea şi rezilienţa serviciilor de cloud. Obţinerea unei certificări pentru un serviciu de cloud presupune parcurgerea cu succes a unui set de verificări complexe, realizate de catre un auditor certificat, specifice modului de operare a serviciului, componentelor hardware şi software necesare funcţionării serviciului, a parteneriatelor existente pentru operarea serviciilor, a nivelului de securitate implementat, a politicii de transfer şi protecţie a datelor, a contractelor propuse şi a nivelului de SLA oferit utilizatorilor serviciului cloud, etc.

De asemenea, obţinerea unei certificări cloud presupune existenţa unui ecosistem de competenţă local, format din specialişti multidisciplinari, ambasadori, traineri, consultanţi tehnici şi juridici care să ghideze furnizorii de servicii cloud în ceea ce priveşte controalele şi standardele pe care trebuie să le îndeplinească serviciile lor.

Pentru mai multe informaţii și înscrieri vă rugăm să contactați asociația înainte de 23 iunie 2015 la [email protected] şi să vizitați website-ul EuroCloud Star Audit

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!