Granturi IMM de până la 3 milioane de euro pentru digitalizare

8 mai 2023 8 mai 2023

Companiile care au în plan digitalizarea pot opta pentru granturi atât prin Programul de Digitalizare IMM, derulat prin PNRR, cât și printr-un program dedicat sprijinirii antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate. Acesta din urmă are un buget total de 150 de milioane de euro.

Granturi IMM de până la 3 milioane de euro pentru digitalizare

Conform noului Ghid consolidat, există câteva domenii de activitate reprezentative la nivel național, care vor putea beneficia de aceste fonduri:

  • Industriile alimentară, prelucrătoare, de construcții (cu un buget de 75 de milioane de euro)
  • Industria auto, transport, distribuție, servicii adresate populației, turism și alte activități considerate eligibile (buget de 75 de milioane de euro).

Ghidul se adresează proiectelor ce prevăd activități care au ca scop dezvoltarea și implementarea de tehnologii digitale avansate.

Important: Ajutorul poate fi de maxim 5 ori cifra de afaceri pe anul 2022.

Calendar orientativ:

  • 03.05.2023 -13.05.2023 – publicare ghid în consultare publică (etapa 2)
  • 24.05.2023 – publicare ghid final
  • 03.07.2023 –15.09.2023 – depunere proiecte
  • 18.09.2023 –15.01.2024 – evaluare proiecte
  • 16.01.2024 –15.03.2024 – încheiere contracte.

Cheltuieli eligibile:

  • Investiții de minim 75% în cheltuieli de tipul: hardware pentru calculul de înaltă performanță și cuantică, echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice integrate cu soluții digitale, dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation, tehnologii blockchain (ce favorizează în principal industria de producție și lanțul de aprovizionare prin automatizare, planificarea resurselor întreprinderii, schimb eficient de date, IoT (internetul obiectelor), Big Data, Cloud computing, IIoT (internetul industrial al obiectelor) și inteligență artificială);
  • Cheltuieli privind achiziția de active corporale și necorporale pentru securitatea cibernetică (în procent de minim 5% din valoarea proiectului, dar nu mai mult de 13,33%) – cheltuială obligatorie;
  • Cheltuieli privind achiziția de sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality.

Important

Pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate, companiile non IT trebuie să se asocieze cu parteneri IT, care sunt definiți ca IMM-uri cu activitate în domeniul IT (verifică în ghid criteriile complete de eligibilitate și lista de coduri CAEN).

Ai nevoie de o aplicație software? Completează formularul de mai jos sau trimite o solicitare de ofertă pe adresa [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!