Cum obțin finanțare pentru aplicațiile software de care am nevoie?

25 mai 2020 25 mai 2020

Considerată a fi o strategie importantă de creștere a vânzărilor, de eficientizare a costurilor sau de creștere a performanțelor de gestiune sau de management, digitalizarea prin implementarea aplicațiilor software este un obiectiv vizat de tot mai multe companii în această perioadă.

Cum obțin finanțare pentru aplicațiile software de care am nevoie?

Ce pot face, însă, companiile care nu dispun de un buget dedicat achiziționării unor programe software dedicate nevoii lor? Iată câteva dintre soluțiile Softlead!

  • Achiziții software în regim leasing.

Companiile pot opta pentru o soluție de plată în rate prin intermediul organizațiilor specializate, clientul fiind beneficiarul și proprietarul aplicațiilor software achiziționate, beneficiul principal rămânând cel destinat alocării inteligente a bugetelor, prin deblocarea sistemelor de cash-flow. În România, există astfel de companii dedicate, ce dispun de un sistem de condiții de eligibilitate ce se adresează aplicațiilor software standardizate, finanțarea fiind disponibilă doar în contextul costului licenței și nu al serviciilor de implementare software.

Investițiile minime eligibile pornesc de la 500 de Euro.

Pentru mai multe detalii, companiile interesate pot completa formularul de mai jos sau pot solicita informații pe adresa [email protected].

  • Finanțarea digitalizării prin Fonduri Europene sau prin programe guvernamentale

De-a lungul timpului, au existat numeroase axe dedicate finanțării nerambursabile pentru dezvoltarea și achiziționarea aplicațiilor software, iar în acest sens o companie specializată în consultanță în acordarea sprijinului și stabilirea eligibilității partenerului este primul pas spre creionarea unui proiect complet.

În funcție de programul ales, investiția de bază ce va fi decontată poate cuprinde: echipamente IT și soluții software.

  • Credite bancare
  • Auto finanțarea

Există o suită de aplicații software care aduc beneficii vizibile din punctul de vedere al gestionării cash-flow-ului, printr-o mai bună eficientizare a resurselor interne. În acest sens, o analiză de business centrată pe segmentul de business al clientului, pe problemele, prioritățile și provocările lui poate indica modul în care creșterea productivității sau eficiența costurilor poate fi o sursă de investiție proprie într-o aplicație software.

Această variantă este potrivită companiilor mari și foarte mari, așadar, pentru o evaluare a tipologiilor de aplicații software dedicate și pentru construirea unui plan de investiție, este nevoie de un audit specializat.

Din punctul de vedere al asigurării cash-flow-ului, platforma Softlead recomandă soluțiile software de tip SaaS (Software as a Service), plata lunară a unui abonament fiind o variantă care nu pune presiune pe bugetele companiilor care aleg implementarea unei aplicații dedicate nevoii lor. Comparativ cu anul 2018, în prezent putem vorbi despre o creștere cu peste 50% a bugetelor alocate achiziționării aplicațiilor software de tip SaaS, ceea ce indică un apetit crescut de la an la an, Andrei Dumitrașcu, Business Development Manager Softlead.

Cum obțin finanțare pentru aplicațiile software de care am nevoie?

  • Plata în rate direct la dezvoltator

Există companii software care acceptă o eșalonare pe termen lung a etapelor de plată, tocmai pentru a oferi un set complet de beneficii partenerilor săi. În cazul în care proiectul constă în dezvoltarea unei soluții complexe sau a uneia care este reprezentativă pentru un domeniu de activitate sau pentru un segment de piață, discuțiile cu privire la negocierea termenilor și clauzelor de plată pot aduce un beneficiu bidirecțional.

În fiecare dintre cazurile de mai sus, entitățile partenere oferă consultanță în definirea politicilor practicate, astfel încât, în funcție de criterii ce includ politica de avans, tipul facturilor deductibile, oferta personalizată de finanțare clientul să aleagă cea mai bună opțiune de plată pentru compania sa.

Ai nevoie de o aplicație software, dar încă nu știi cum poți să rezolvi problema finanțării? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!