Despre Sistem Informatic Ambulatoriu/Clinica Medis

MEDIS este un sistem informatic integrat, de gestiune a activitatilor medicale desfasurate in cadrul unei unitati medicale de tip CLINICA, POLICLINICA, CENTRU MEDICAL, LABORATOR.

Se asigura astfel o gestionare integrala a informatiilor specifice unitatii medicale in sistemul informatic, inclusiv integrarea cu aparatele medicale de laborator si cu cele pentru investigatii de specialitate. Sistemul informatic Medis are o structura modulara, fiind format din doua subsisteme principale: Medis Clinica si Medis Laborator, ce pot functiona si independent: subsistemul destinat asistentei medicale (consultatii medicale de specialitate) si cel destinat laboratoarelor medicale.

Principalele functionalitati ale sistemului MEDIS:

 • evidenta pacientilor, a consultatiilor si tratamentelor aplicate acestora (fisa pacientului);
 • urmarirea evolutiei tratamentelor si analizelor medicale;
 • calculul costurilor serviciilor medicale si decontarea acestora;
 • elaborarea automata a tuturor situatiilor ce trebuie raportate la CNAS si/sau alte case de asigurari de sanatate (inclusiv pentru analize de laborator);

FUNCTIONALITATI

Sistemul informatic Medis Clinica se armonizeaza perfect cu activitatea clinicilor si centrelor medicale de tratament si contribuie simtitor la inlaturarea erorilor ce pot aparea in urma interventiilor umane. Medis Clinica realizeaza urmarirea fluxului de pacienti in clinica si stocarea informatiilor medicale rezultate din consultatii, aspecte ce imbunatatesc considerabil calitatea actului medical. Sistemul permite definirea caselor de asigurare, a listelor si a contractelor cu acestea, cat si a tarifelor investigatiilor contractate cu diferite case de asigurare.

Receptie

Medis Clinica  asigura o gestiune excelenta a relatiilor cu clientii prin evidenta listei pacientilor si a programarilor (confirmari de programari, reprogramari, liste de asteptare sau anulari de programari), cu urmarirea fluxului de pacienti in cabinetele medicale in timp real. Exista de asemenea posibilitatea de a trimite automat SMS-uri catre pacienti, atat pentru confirmarea programarilor cat si in scop de informare referitor la alte date considerate importante.

Sistemul calculează pe baza preturilor din nomenclatoare si din listele cu tarife cu casele de asigurari, sumele de plata ale pacientilor. La receptie de realizeaza tiparirea facturii pe tipizat sau dupa modelul specific centrului, emiterea bonului fiscal si generarea de diverse rapoarte (situatia financiara a pacientilor, urmarirea tuturor consultatiilor si restul de plata al pacientilor).

Astfel, circulatia corecta si fluida a informatiilor dinspre unitatea sanitara spre pacient si viceversa, ajuta la eficientizarea activitatii medicale, contribuind totodata la fidelizarea continua a clientilor. Pe baza datelor introduse se pot obtine anumite rapoarte cum ar fi: programari, orarul medicilor, liste de preturi sau lista medicilor trimitatori, etc.

Cabinete de specialitate

Medis Clinica ii ofera  fiecarui medic specialist  posibilitatea de a-si vizualiza programarile, si de a introduce informatiile medicale rezultate din consultatii in foaia de consultatie a pacientului. Astfel, se acorda o mai mare importanta actului medical, lucru ce contribuie considerabil la satisfactia pacientilor.

Sistemul permite operarea de modificari locale asupra consultatiilor deja efectuate, referitoare la decontarea catre casele de asigurari si vizualizarea tuturor codurilor introduse in perioada selectata si actiunea pentru care acestea au fost generate.

Medis Clinica realizeaza de asemenea gestionarea serviciilor medicale, in conformitate cu legislatia in vigoare ce reglementeaza domeniul de medicina muncii: legea securitatii si sanatatii in munca a angajatului nr. 319/2006, HGR nr. 1425/2006 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, HGR nr. 355/11.04.2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor. Prin urmare, sistemul tine evidenta firmelor, angajatilor si a profesiilor acestora, permite deschiderea fiselor de aptitudine, programarea/reprogramarea controalelor medicale la angajare sau periodice (efectuate de subcontractor sau de catre medicii interni ai clinicii), etc.

Se realizeaza raportarea concediilor medicale emise in unitatile clinice. Printre functionalitati se numara raportarea concediilor medicale pentru una sau mai multe conventii si pentru un numar nelimitat de medici. Fisierul de raportare este agreat de catre CNAS, fiind similar cu formatul SIUI.

Dispecerat Ambulanta

Medis Clinica asigura evidenta permanenta a solicitarilor, pastrarea istoricului solicitarilor la nivel de pacient si permite tiparirea fisei de interventie dupa completarea datelor, configurarea tipurilor de urgente, a ambulantelor, soferilor si tipurilor de chestionar cu asocierea tipului de urgenta.

Management

Medis Clinica permite colectarea datelor din intreg sistemul pentru a le evidentia in rapoarte bine definite ce pot fi accesate in orice moment pentru decizii manageriale rapide, corecte si eficiente. Faciliteaza generarea rapoartelor necesare, configurabile in formatul agreat de beneficiar,  altele decat cele ce sunt predefinite in aplicatie, precum:

     • Venituri clinica (Incasari) –  venitul total al clinicii;
     • Venituri / Specialitate (Incasari)veniturile totale obtinute pe fiecare specializare in parte si valori incasate pe fiecare medic cu specializarea respectiva;
     • Incasari medici detaliat - raport folosit pentru plata medicilor interni. Contine informatii privind activitatea medicului din perioada selectata si valoarea pe care o incaseaza medicul pentru prestatiile efectuate, etc.;
     • Activitate medici interni – activitatea unui medic (data consultatiei, numele si prenumele pacientului, tranzactiile efectuate si valoarea fiecareia) intr-o anumita perioada de timp.
General rating
Ușurința în utilizare
0/5
Funcționalități
0/5
Suport tehnic
0/5
Raport calitate / preț
0/5
Principalele funcționalități
Modalitate de accesare
 • Instalare pe calculator/server
 • Accesare prin intermediul rețelei companiei
Limba în care este disponibilă aplicația
 • Română
Integrare cu alte sisteme
 • Da, prin dezvoltare la cerere
Instruire
 • Curs
Suport tehnic
 • Permanent (24/7)

Solicită un demo pentru Sistem Informatic Ambulatoriu/Clinica Medis

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Recenzii

Părerea ta contează!

Ne dorim să creștem industria IT&C din România, iar acest lucru nu poate fi posibil decât printr-un sistem transparent de evaluare.
Vă rugăm să adăugați un review pentru produsul Sistem Informatic Ambulatoriu/Clinica Medis completând câmpurile de mai jos. Toate informațiile de contact sunt utilizate doar pentru validarea feedback-ului și nu vor fi publicate!